Een heerlijke traditionele Pinot Noir uit de Elzas. Geniet van kersen, aardbeitjes, en bosfruit, De wijn heeft mooie geintegreerde tannines en wat aardse tonen. Geheel terecht won Paul Schneider met deze Pinot Noir een zilveren medaille op het wijnconcours van Macon. Drink deze Pinot Noir gekoeld bij vis of lichtgekoeld bij lamsvlees, roodvlees of harde kazen. Ook erg lekker bij pastagerechten, bijvoorbeeld bolognese ragu.
Onderscheiding:
- Médaille d'Argent Concours Vin de Macon.
gevogelte, pastagerechten, wild, harde kazen, vis (gekoeld), linzensoep met paddenstoelen
Bodem:
Mergel, kalk
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)
Op dronk:
Nu tot 2024
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
Domaine Paul Schneider vind je in het hart van het historische centrum van Eguisheim. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig vakwerkhuis dat in de late middeleeuwen eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1663. De familie Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden, waaronder percelen op de prestigieuze Grand Crus Eichberg, Pfersigberg en Steinert. Ze werken met zorg voor de natuur en terroir in hun wijngaarden. Bij Schneider staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal in de wijnen die men maakt. Ze combineren traditie met moderne techniek. Zo worden de druiven met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden vervolgens spontaan vergist in Rvs-tanks met volledige temperatuurcontrole, om daarna te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces gebruikt Paul Schneider op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen hulpstoffen en ook geen dierlijke producten.
Informatie:

Heb je een vraag over deze wijn?
Neem contact met ons op!
Heb je een vraag over deze wijn?

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.