Pinot Noir Cuvée Tradition 2022 - Paul Schneider
🍇 Fris, elegant en goed gestructureerd
Een traditionele Pinot Noir uit de Elzas met veel zorg gemaakt door Paul Schneider. De druiventrossen worden met de hand geselecteerd en in kleine kratten vervoerd. Tijdens het maceratieproces wordt een derde van de volle trossen gebruikt, wat zorgt voor extra frisheid, elegantie en karakter. De wijn heeft aroma’s van rijpe kersen, aardbeitjes en bosfruit, met mooi geïntegreerde tannines en subtiele aardse tonen. Licht gekoeld geserveerd komt de Pinot Noir het best tot zijn recht.
Smaakprofiel
-
Rijp rood fruit: kersen, aardbei en bosbessen
-
Subtiele aardse en rokerige tonen
-
Elegante tannines, fris en goed gestructureerd
Erkenning
De Grote Hamersma: 8.5 "Kon pinot noir uit de Elzas tot voor kort wel eens bloedarmoedig en ondervoed zijn, deze is fit en vief. Net zo slank als de fraaie fles, de flûte, waarin Elzaswijnen de wereld mee verblijden. Slank, goedgetraind, pezig. Pinot noir met pit. Ferm fruit, iets aards en rokerigs. En veel doordacht plezier, of je ‘m nu koel schenkt bij een sjieke picknick of aan het kerstdiner in plaats van die onbetaalbare bourgogne."
Wijn & spijs
-
Gevogelte of pastagerechten, bijvoorbeeld bolognese ragu
-
Wildgerechten of harde kazen
-
Linzensoep met paddenstoelen
Terroir
Mergel, kalk
De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren
Op dronk
Nu tot 2028
Droog – Zoet indicatie
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Paul Schneider
In het hart van Eguisheim maakt de familie Schneider al generaties lang karaktervolle Elzaswijnen. Vanuit hun historische vakwerkhuis uit 1663 combineert Claire Schneider traditie met moderne precisie. Het domein behoort tot de weinige producenten die nog ín het dorpscentrum zelf vinifiëren. De wijnen onderscheiden zich door hun zuivere aroma’s, levendige frisheid en perfecte balans. De druiven komen van 14 hectare wijngaarden rond Eguisheim en Pfaffenheim, met percelen op de Grand Crus Eichberg, Steinert en Pfersigberg. Zo ontstaan elegante wijnen met een verfijnde expressie van druif en terroir.