Pinot Noir Eleve en Fut de Chene 2018 - Alphonse Kuentz
Ontdek deze robuuste en rustieke Pinot Noir van de Grand Cru Eichberg, die heeft gerijpt op barriques uit het uitstekende jaar 2018. De druiven worden relatief laat geoogst en na het persen blijft het sap ruim 15 dagen in contact met de schillen. Vervolgens rijpt de wijn 18 maanden op kleine eikenhouten vaten van Amerikaans eiken, voordat het ongefilterd in de fles gaat. Het eindresultaat is een Elzasser Pinot Noir met een stevige en klassieke Bourgogne-stijl. Geniet van een volle en tanninerijke wijn met smaken van rijpe zwarte kersen, bosbessen, bramen, vanille en cacao. Deze wijn is beoordeeld als een sterwijn door Harold Hamersma en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ervaar de prachtige complexiteit en karakter van deze Pinot Noir!
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en we versturen uiterlijk vrijdag 19 november de wijn naar je toe!
Onderscheiding:
-
De Grote Hamersma: 9- [sterwijn] 'De pinot noir 'Réserve Personelle' proefden we al en viel in de smaak (zie ook daar). Deze heeft mogen buurten in het bos met eikenbomen: elevé en fût de chêne. En de anderhalf jaar eenzame opsluiting in kleine vaatjes heeft geresulteerd in een opvallend fijnbesnaarde pinot noir. Amarenakersen, mirabellen, bosbessen, paddenstoelen, een vanillevermoeden plus wat zwierende zuren. Uit een verrukkelijk jaar bovendien.' (oogstjaar 2017)
Bodem:
Mergel, kalksteen, kiezels (grand cru Eichberg)
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)
Wijn en spijs:
Steak van de bbq, wildgerechten, Hollandse kazen
Op dronk:
nu tot 2027
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Alphonse Kuentz
De ambachtelijke wijnproducent Alphonse Kuentz vind je letterlijk aan de Route des Vins in Husseren-les-Chateaux. De huidige eigenaar Jean-Marc Kuentz maakt heerlijke Elzas wijnen met een tikkie boerse inslag. Zijn authentieke wijnen weerspiegelen perfect het druivenras, de wijngaard en het oogstjaar. Momenteel is Kuentz bezig met de omschakeling naar volledig biologische wijnbouw. In de kelder vind je geen moderne RVS-vaten met temperatuurcontrole. Maar wel grote oude wijnvaten die al generaties in de familie zijn. In deze eeuwenoude vaten vergisten en rijpen de wijnen. Kuentz geeft het natuurlijke proces om tot een wijn te komen veel ruimte. Hierdoor is elk oogstjaar weer een nieuwe ontdekking. Daarbij maakt hij wijn met het karakter wat bij het druivenras past. Alphonse Kuentz bezit 17 hectare aan wijngaarden rondom Husseren-les-Chateaux en Voegtlingshoffen.
Lees meer over Alphonse Kuentz en ontdek hun andere wijnen