Baeckeoffe uit de Elzas

Baeckeoffe uit de Elzas

Wij drinken in Nederland vooral wijnen uit de Elzas in het voorjaar en in de zomer. Terwijl de Elzasser keuken juist vele gerechten kent die heerlijk zijn om in de winter te maken. Bij deze gerechten komen de Elzasser wijnen uitstekend tot hun recht.
 

De Elzasser zuurkoolschotel is natuurlijk een beroemd gerecht. Een ander typische Elzasser gerecht is Baeckeoffe. Dit gerecht dankt haar naam aan het feit dat het vroeger werd bereid in de oven van de bakker. Dit stoofgerecht is zeker de moeite om eens te maken. Je kan Baeckeoffe combineren met verschillende wijnen uit de Elzas. Riesling, Pinot Gris en Pinot Noir voelen zich alle drie thuis bij dit gerecht.
 

Recept Baeckeoffe voor 6 personen

  • 500 gram varkenslende

  • 500 gram varkensschouder

  • 500 gram lamsschouder (zonder bot)

  • 3 uien

  • 2 knoflooktenen

  • peterselie, tijm en laurier

  • zout, peper

  • 75 cl Riesling d'Alsace of Sylvaner

  • 1 kilo aardappelen

  • 2 wortelen

  • 2 preien

  • 200 gram brooddeeg

 

Snij het vlees in stukken en leg ze in een kom. Snij 1 ui en de knoflooktenen in stukjes en verdeel het over het vlees. Voeg de peterselie, tijm, laurier, zout en peper toe. Schenk ½ liter Riesling of Sylvaner erover. Laat het 24 uur marineren.
 

De volgende dag:

Schil de aardappelen en snij deze in plakken. Snij de rest van de ui, wortelen en het wit van de prij in stukken. Verwarm de oven op 170 graden. Neem een braadpan met dikke bodem en leg hierop achtereenvolgens: Laag aardappelen, deel van het vlees, deel van de groenten en opnieuw een laag aardappelen, rest van het vlees en rest van de groenten. Schenk de marinade en de rest van de wijn erover. Het vocht moet ongeveer tot halverwege de pan komen. Bestrooi met peper en wat zout. Leg de deksel erop en plan de deksel dicht met een rand van brooddeeg. Laat de baeckeoffe in de over in 2.5 uur gaar worden.

  Jurgen     19-01-2019 16:50     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Najaarsproeverij Elzaswijnen

Blijf op de hoogte van acties en proeverijen



Aanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel