Jo's orange wine 2022 - Paul Schneider
🍊Pure oranjewijn met karakter en finesse
Een van de beste orange wines uit de Elzas! Jo’s is een verrassende cuvée van Gewurztraminer en Muscat, zorgvuldig gemaakt door Paul Schneider. Tijdens de 15 dagen maceratie blijven de druiven in contact met de schillen, wat zorgt voor de kenmerkende oranje tint en extra structuur, zonder de extreme bitters of medicinale tonen die je bij sommige orange wines tegenkomt. Het resultaat is een verfijnde, droge wijn met exotisch fruit, kruidigheid en een indrukwekkend zuivere afdronk. Zeer goed gastronomisch inzetbaar.
Smaakprofiel
- Aroma’s van exotisch fruit, mandarijn, lychee en rozebottel
- Subtiele kruidigheid met tonen van gember en kruidnagel
- Droog en elegant met een lange, frisse finale
Erkenning
De Grote Hamersma: 9- 'De orange-editie van huize Schneider komt met steekhoudende argumenten. Marmelade van mandarijn en pomelo. Het gembert wat, een kruidnagel kruidt, rozebottel prikkelt en een botdroge finale (sec blijkt geen overbelofte, zoals vaak in de Elzas) schoont de mond, in afwachting van meer. Laagje na laagje afpelbaar. Getooid bovendien met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen.'
Wijn & Spijs
- Aperitief of bij sushi
- Licht kruidige gerechten
- Gevogelte of wit vlees
Terroir
Mergel en kalksteen
De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren.
Op dronk
Nu tot 2027
Droog – Zoet indicatie
1 ►2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Paul Schneider
Paul Schneider produceert zijn wijnen nog steeds in het prachtige 17e-eeuwse vakwerkhuis in het hart van Eguisheim. Hier combineert de familie Schneider traditie met moderne technieken om wijnen van constante kwaliteit te maken. Zijn 13,5 hectare wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim, inclusief percelen op de Grand Crus Eichberg, Steinert en Pfersigberg, geven hem de mogelijkheid frisse, aromatische wijnen te creëren die zowel elegant als expressief zijn.