Pinot Blanc 2021 - Paul Schneider

Pinot Blanc Paul Schneider Pinot Blanc Paul Schneider Elzas wijn HVE3
Pinot Blanc Paul Schneider Pinot Blanc Paul Schneider Elzas wijn HVE3
Pinot Blanc 2021 - Paul Schneider
Fijne Pinot Blanc met een klein zoetje in de afdronk. Toegankelijk en bij menig wijnliefhebber geliefd om het delicate karakter. Won een gouden medaille op het wijnconcours van Colmar.

Verzendkosten

€ 5,95

Levertijd

Levering binnen 2 werkdagen

€ 12,75
€ 11,50
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over deze wijn?

Neem contact met ons op!

Pinot Blanc 2021 - Paul Schneider 
Zowel bij de horeca als bij onze particulieren klanten een erg populair Pinot Blanc. Deze Pinot Blanc van Paul Schneider is een droge en delicate wijn. De Pinot Blanc is afkomstig van een wijngaard nabij Eguisheim met een complex terroir van kalk, mergel en zandsteen. Het resultaat is een fijne toegankelijke Pinot Blanc met een aangename neus van acacia bloesem, citrusfruit en minerale tonen. Geniet van peer, appel, citrus en gebrande noten. Heerlijk bij rauwe of gegrilde vis, schaaldieren, quiches en natuurlijk asperges. Ook heerlijk bij klassiek mosselpannetje met frites. Zeer goed gastronomisch inzetbaar en daardoor ook terug te vinden op verschillende wijnkaarten.

Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!

Onderscheiding:

De Grote Hamersma: ' 8.5 Nu staat er toch duidelijk 'sec' op het achteretiket. Wel heel klein overigens. Zodoende verbazen de rijpe peer, het appeltaartjeszoet en het vleugje amandelspijs ons niet. Wellicht ook omdat deze dit oogstjaar extra tot de orde worden geroepen door licht nerveuze zuren die het gehele gezelschap tot kalmte manen. 'Slechts 1,8 gr/l restsuiker' belooft de importeur. Monter fluitend trekken zij voorbij richting afdronk. Is sinds kort bovendien getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen. Waarvoor dank, monsieur Paul.' 

Wijn en spijs:
aperitief, vis, salades, mosselen, asperges

Bodem:
Mergel, kalk, zandsteen
(mergel zorgt voor kracht, kalk en zandsteen voor finesse)

Op dronk:
Nu tot 2026

Droog - Zoet indicatie:
1 â–º2 3 4 5 6 7 8 9


Paul Schneider
We nemen je mee naar het centrum van het romantische wijnstadje Eguisheim. Hier vind je een prachtig 17e eeuws vakwerkhuis waar de heerlijke wijnen van Paul Schneider worden gemaakt en verhandeld. Schneider is nog een van de weinige wijnproducenten die de wijn in Eguisheim zelf wijn produceert. De wijnen van Paul Schneider zijn zuiver en zijn van een continue hoge kwaliteit. Door de combinatie van traditie en moderne techniek vallen de wijnen bij veel wijnliefhebbers zeer goed in de smaak. Ze bezitten in totaal 13,5 hectare aan wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim. Ook hebben ze wijngaarden op de beroemde Grand Crus: Eichberg, Steinert en Pfersigberg.
Lees meer over Paul Schneider en ontdek hun andere wijnen

Naam
Pinot Blanc
Druivenras
50% Pinot Blanc en 50% Pinot Auxerrois - hand geplukt
Zoetheid
Sec | Droog
Oogstjaar
2021
Regio
Elzas
Producent
Paul Schneider
Kleur
Lichtgeel
Alcoholpercentage
13%
HVE-keurmerk HVE-keurmerk
Biologisch Biologisch
Vegan

Heb je een vraag over deze wijn?

Graag alle velden met een * invullen

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.