- WIJNASSORTIMENT /
-
Pinot Blanc 2018 - Paul Schneider
Pinot Blanc 2018 - Paul Schneider UITVERKOCHT
De meest gedronken wijn uit ons assortiment. Zowel in de horeca als bij onze particulieren klanten erg populair. Winnaar van een gouden medaille op het wijnconcours van Colmar een gouden medaille. Deze Pinot Blanc van Paul Schneider is een droge en delicate wijn. De Pinot Blanc is afkomstig van een wijngaard nabij Eguisheim met een complex terroir van kalk, mergel en zandsteen. Het resultaat is een fijne toegankelijke Pinot Blanc met een aangename neus van acacia bloesem, citrusfruit en minerale tonen. Geniet van peer, appel, citrus en gebrande noten. Heerlijk bij rauwe of gegrilde vis, schaaldieren, quiches en natuurlijk asperges. Zeer goed gastronomisch inzetbaar en daardoor ook terug te vinden op verschillende wijnkaarten.
Helaas deze wijn is momenteel uitverkocht. Als alternatief hebben we de Pinot Blanc Rosenberg van Aimé Stentz.
Onderscheiding:
- Medaille d'Or Concours des vins de Colmar 2019
- Perswijn september 2020: **** 'peer, bloemen, rijpe meloen, zacht en rijp, milde zuren, pittig'
Wijn en spijs:
aperitief, vis, salades, mosselen, asperges
Bodem:
Mergel, kalk, zandsteen
(mergel zorgt voor kracht, kalk en zandsteen voor finesse)
Op dronk:
Nu tot 2022
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
Domaine Paul Schneider vind je in het hart van het historische centrum van Eguisheim. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig vakwerkhuis dat in de late middeleeuwen eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1663. De familie Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden, waaronder percelen op de prestigieuze Grand Crus Eichberg, Pfersigberg en Steinert. Ze werken met zorg voor de natuur en terroir in hun wijngaarden. Bij Schneider staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal in de wijnen die men maakt. Ze combineren traditie met moderne techniek. Zo worden de druiven met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden vervolgens spontaan vergist in Rvs-tanks met volledige temperatuurcontrole, om daarna te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces gebruikt Paul Schneider op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen hulpstoffen en ook geen dierlijke producten.
Informatie:

Heb je een vraag over deze wijn?
Neem contact met ons op!
Heb je een vraag over deze wijn?

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.