Wijn & Vegan

Wijn & Vegan Afgelopen weekend stonden we op VeggieWorld. De eerste veganbeurs van Nederland in de Jaarbeurs Utrecht. Veel bezoekers realiseerde zich niet dat wijn niet altijd vegetarisch is, laat staan veganistisch. Dit komt vooral door het klaringsproces, wijnen worden in veel gevallen geklaard door gelatine of vislijm. Het is voor een wijnboer een makkelijke en goedkope manier om de wijn helder te maken.


Onze wijnboeren gebruiken bentoniet. Dit is een natuurlijke klei-soort, waar de wijn langs wordt geleid en daarna wordt gefilterd zodat er geen enkel restje bentoniet in de wijn achter blijft. Deze wijn is dus geschikt voor zowel vegetariërs en veganistisch. Daarnaast worden naast het klaren van de wijn in het verdere proces soms nog hulpstoffen gebruikt, bijvoorbeeld afkomstig van melkproducten. Dit maakt deze wijnen niet vegan.

Om helderheid te verschaffen geven we op onze website duidelijk aan per wijn of deze vegetarisch of vegan is. Niet alleen vegetariërs zijn geïnteresseerd in of een wijn wel of niet met dierlijke producten is bewerkt. Ook mensen die op zoek zijn naar zuivere wijnen hebben baat bij deze informatie.

Paul Schneider – Vegan
Aimé Stentz – Vegan – Biologisch
André Thomas – Vegetarisch – Biologisch
  Jurgen     08-03-2016 22:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.