Foto

Op het wijnblog van Domaine Alsace vind je blogs over de Elzas en de wijnen uit de Elzas. We houden je hier op de hoogte van onze bezoeken aan de Elzas. Nieuws over de streek en de wijnen. Maar ook leuke recepten die passen bij onze wijnen uit de Elzas.

Alsacewijnen & Zeeuwse Mosselen

  Jurgen     19/08/2016     Reacties (0)

Mosselen uit Zeeland en een Pinot Blanc uit de Elzas. Een klassieke maar nog steeds perfect huwelijk. Met mosselen en Elzaswijn zijn veel goede en spannende wijn- spijscombinaties te maken. Speciaal voor de mossel- en wijnliefhebber hebben we daarom een proefpakket samengesteld. Je ontvangt zes heerlijke kwaliteitswijnen die zich uitstekend thuis voelen bij Zeeuwse mosselen. Je krijgt een mooie korting van ruim 10%! Bestel het wijnpakket!   Mossels en wijn Bij het traditionele mosselpannetje met frites en sausjes is een Pinot Blanc een uitstekende keus. Roerbak je de mosselen met tomaat, dan voelt de Riesling zich helemaal thuis. Maak je een heerlijke Paella met mosselen schenk dan eens een Pinot Gris. De volle en mediterrane smaken van dit gerecht maken het een uitmuntende combinatie. Of ga je op de...

Lees meer

Bezoek aan Elzas Grand Cru's

  Jurgen     07/07/2016     Reacties (0)

Waar miljoenen jaren geleden een groot bergmeer was, bevindt zich nu het Elzasser wijngebied. In de jura waren de bergen van de Vogezen vergelijkbaar met de Alpen. Deze bergen zijn ingestort en het meer kwam daardoor droog te liggen. Dat verklaard de vele verschillende bodemsoorten die de Elzas rijk is. Niet alleen de grote variëteit aan druivenrassen maar ook de enorme diversiteit aan bodemsoorten zijn kenmerkend voor deze noordelijke Franse wijnstreek. Daardoor is de Elzas misschien wel de meest interessante wijnstreek van Europa als het gaat om terroir. Van graniet tot mergel en van kalksteen tot zandsteen. De beste terroirs, met de beste ligging hebben de felbegeerde Grand Cru status. In totaal kent de Elzas 51 Grand Cru’s. Op deze unieke wijngaarden is het alleen in principe toegestaan om de edele druivenrassen...

Lees meer

Invloed van terroir op de Elzaswijn

  Jurgen     10/04/2016     Reacties (0)

--Terroir is een term die je de laatste tijd overal terug ziet komen in de wijnwereld, soms terecht, en in veel gevallen is het ook een marketing praatje geworden. Het terroir is voor een groot deel de bodemsamenstelling maar ook de ligging en klimatologische omstandigheden van de wijngaard. Wanneer de wijnboer zo min mogelijk met de wijnen rommelt en zeker niet in de kelder dan zou het karakter van het terroir terug te vinden zijn in de wijn. Sommige beweren zelfs dat je het terroir kunt proeven in de wijn. Vorig jaar was ik bij een biologische wijnboer die een Riesling Grand Cru 2008 van een kalkrijke bodem liet proeven en vervolgens het kalkgesteente van de wijngaard ook liet ruiken. Je proefde niet letterlijk de kalkbodem maar in de geur was zeker iets terug te vinden. Nu is Riesling ook het druivenras dat als geen ander in...

Lees meer

Wijn & Vegan

  Jurgen     08/03/2016     Reacties (0)

Afgelopen weekend stonden we op VeggieWorld. De eerste veganbeurs van Nederland in de Jaarbeurs Utrecht. Veel bezoekers realiseerde zich niet dat wijn niet altijd vegetarisch is, laat staan veganistisch. Dit komt vooral door het klaringsproces, wijnen worden in veel gevallen geklaard door gelatine of vislijm. Het is voor een wijnboer een makkelijke en goedkope manier om de wijn helder te maken. Onze wijnboeren gebruiken bentoniet. Dit is een natuurlijke klei-soort, waar de wijn langs wordt geleid en daarna wordt gefilterd zodat er geen enkel restje bentoniet in de wijn achter blijft. Deze wijn is dus geschikt voor zowel vegetariërs en veganistisch. Daarnaast worden naast het klaren van de wijn in het verdere proces soms nog hulpstoffen gebruikt, bijvoorbeeld afkomstig van melkproducten. Dit maakt deze wijnen niet vegan. Om...

Lees meer

Wat zit er in mijn wijn?

  Jurgen     06/02/2016     Reacties (0)

De afgelopen tijd krijgen we meer vragen over wat er nu precies in onze Elzaswijnen zit. Mede door verschillende berichten in de media zijn meer mensen zich bewust dat wijn vaak niet enkel uit vergiste druiven bestaat. Als eerste bevatten alle wijnen sulfiet. Dit wordt toegevoegd om de wijn houdbaar te maken. Sulfiet ontstaat ook van nature in wijn, dus wijn zonder sulfiet bestaat niet. Er zijn vele hulpstoffen die door wijnmakers gebruikt mogen worden in de kelder en waar de smaak, kleur en geur van de wijn beïnvloed kan worden. Denk aan soorten gist die bepaalde aroma's aan de wijn toevoegen, maar ook kleurstoffen. De meeste wijnen zijn dus niet vegetarisch Bij het klaren van wijn wordt vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten om de wijnen te klaren. De meeste wijnen zijn dus niet vegetarisch....

Lees meer

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Appeltern Puur

Bestel je wijnen voor de feestdagen

Blijf op de hoogte van acties en proeverijen



Aanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel