Bij Domaine Alsace koop je online de beste (biologische) wijnen uit de Elzas. van beendroog, fris en fruitig, tot juist vol en kruidig.

Bezig met laden...
  1 2 3  4   

Maar liefst 90% van de wijnen uit de Elzas zijn wit. De bekenste rassen zijn de Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Muscat en de Sylvaner. Dit zijn allemaal witte wijnen, maar totaal verschillend van karakter. Het bijzondere is dat de Elzas daardoor voor elk moment of bij elk gerecht wel een bijpassende witte wijn heeft.

De wijnen met de appellation d’origine contrôlée Alsace waarvan het druivenras normaliter op het etiket vermeld wordt, zijn voor 100% van dat druivenras afkomstig. Wanneer geen druivenras is aangegeven, gaat het om een assemblage van diverse rassen. Zo’n wijn wordt soms ‘Edelzwicker’ of ‘Gentil’ genoemd. Verder kunnen ook aanvullende geografische aanduidingen op het etiket voorkomen, zoals namen van gemeenten of individuele wijngaarden (Lieux Dits of Grand Cru's).


Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle Elzaswijnen worden door ons geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Over ruilen of retourneren doen we niet moeilijk. Binnen 14 dagen gratis retour.

BEZORGEN

We bezorgen de Elzaswijnen voordelig bij je thuis. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van  Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboer heeft onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
 

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel