ASPERGEWIJNEN
Welke wijn drink je bij asperges? Het klassieke aspergegerecht is kieskeurig als het om een wijn gaat. De groente zelf heeft een zacht bittere smaak, terwijl de Hollandaisesaus weer heel romig is. Dit vraagt om een wijn die met beide smaken overweg kan.

De Pinot Blanc weet wel raad met het klassieke aspergegerecht. Het zachte karakter van Pinot Blanc, de delicate zuren en een bittertje gaan uitstekend samen met asperges. Een droge Muscat uit de Elzas is ook erg lekker bij asperges. In de Elzas waar men ook asperges eet in het voorjaar verkiest men Muscat boven Pinot Blanc. De Muscat is fruitiger en heeft meestal meer bitters dan een gemiddelde Pinot Blanc. Hiermee heb je een uitgesproken wijn bij je asperges.

We hebben twee biologische aspergewijnen geselecteerd. De Pinot Blanc Rosenberg 2016 van Aimé Stentz en de Muscat Les Florales 2017 van André Thomas. Beide wijnen hebben we groot ingekocht en kunnen we daardoor voordelig aanbieden. De Pinot Blanc Rosenberg is een echte kwaliteit Pinot Blanc. Afkomstig van de lieu-dit Rosenberg. Deze wijngaard ligt pal naast de Grand Cru Pfersigberg en heeft een terroir van kalk. Pinot Blanc gedijt hier erg goed op. De Muscat is een heerlijke aromatische wijn van 50% Muscat d'Alsace en 50% Muscat Ottonel.
Bezig met laden...

Asperges bereiden


Leg de geschilde asperges plat in een pan, braadslede of als je een aspergespan hebt dan gebruik je die uiteraard. Maar anders volstaat een brede pan waar de asperges plat in kunnen liggen. Giet koud water op de asperges totdat deze net onder staan en voeg een beetje zout en suiker toe. Leg nu een schone theedoek op de asperges en druk een beetje aan zodat de asperges goed afgedekt zijn door de natte theedoek.

Zet het vuur onder de pan aan en breng de asperges aan de kook. Als de asperges aan de kook zijn zet het vuur dan lager en laat zachtjes doorkoken voor een minuut of 5 tot 8, dit is afhankelijk van de dikte van de asperges.

Voel regelmatig of de asperges al gaar zijn. Dit kun je doen door er met een vork in te prikken en de asperge uit het vocht te halen, buigt deze ietsje door dan is deze gaar. Zorg dat de asperges niet te gaar worden, dit is niet lekker. Als de asperges gaar zijn schep ze dan uit met een schuimspaan en laat uitlekken. Leg de uitgelekte asperges op je bord en eet smakelijk. Lekker met ham of gerookte zalm en een hollandaise saus. 


Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis. PostNL neemt i.v.m. het coronavirus extra maatregelen om direct contact te voorkomen.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.


Riesling proefpakket

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel